top of page
"Miksei ylösnoussut Jeesus ilmestynyt useammille ihmisille - esim. julkisesti vastustajilleen?"

1. Tämä on pohjimmiltaan sama kysymys kuin "Miksi Jumala ei tee jotain järisyttävää ihmettä kaikkien ihmisten edessä, niin että kaikki uskoisivat?"

Kumpaankin kysymykseen on sama vastaus: Jumala on antanut riittävästi todisteita sekä olemassaolostaan että Jeesuksen ylösnousemuksesta.

 

Jumalan tarkoituksensa ei ole, että näihin asioihin uskotaan vain faktoina, vaan että ihmiset myös seuraavat, rakastavat ja palvelevat häntä omasta vapaasta tahdostaan. Niillä, jotka haluavat näin tehdä, on riittävästi todisteita. Niille, jotka eivät halua, eivät mitkään ilmestymiset riitä muuttamaan heidän mieltään.

Jumala on jo tehnyt "järisyttäviä ihmeitä", joista on riittävästi tietoa. Hän ei todista itsestään jokaiselle henkilölle erikseen sellaisilla ihmeillä, joita Hän on tehnyt kansakunnan tai ryhmän edessä tiettyinä historiallisena ajankohtana.​ 

2. Tähän kysymykseen voi esittää käytännöllisen vastakysymyksen: Kuinka monelle ihmiselle Jeesuksen olisi pitänyt ilmestyä ja miten? Kaikki eivät olleet nähneet häntä ennen hänen kuolemaansakaan. - Ilmestyminen kaikille ihmisille ei lähtökohtaisestikaan olisi ollut todistusvoimainen. 

3. Jeesus ilmestyi vain niille henkilöille, jotka hän lähetti ja valtuutti julistamaan evankeliumia. 

He aloittivat julistuksen omalta paikkakunnaltaan, joilla tapahtuneet asiat tiesittiin tosiksi ja jossa valheet olisi helposti voitu todeta.

bottom of page